Novosti i dogadjaji


18.12.2014. Novi Kneževac

Dana 18.12.2014 godine, u prostorijama Opštine Novi Kneževac , održana je prezentacija operatera Ekopak sistem doo iz Novog Sada, kojoj su prisustvovali rukovodioci iz oblasti zaštite životne sredine opštinske uprave Novi Kneževac kao i rukovodioci JKP „7. Oktobar“ iz Novog Kneževca. Cilj ove prezentacije je promovisanje Zakona o upravljanju ambalažnim otpadom, uloge operatera u ostvarivanju zajednickih nacionalnih ciljeva, kao i podizanje svesti kod stanovništva o važnosti koncentrisanog sakupljanja ambalažnog otpada i recikliranja istog . Tom prilikom su podeljene kutije za primarnu separaciju ambalažnog otpada, papira i plastike, koje su dizajnirane za sve vrste poslovnih prostorija, a koje je Ekopak sistem izradio uz podršku fabrike papira i ambalaže „Lepenka“ Novi Kneževac.

Na obostrano zadovoljstvo, kako prisutnih tako i prestavnika Ekopak sistema, uspostavljen je dogovor o saradnji Opštine i JKP-a o prikupljanju razvrstanog otpada, kao i o budućoj saradnji operatera i JKP-a.

Istog dana je organizovana poseta JKP-u pri čemu su ovoj ustanovi dodeljene kutije za razvrstavanje otpada od papira i plastike.

U narednim koracima prezentacije Ekopak sistema planira se zajednička akcija sa JKP-om u obrazovnim ustanovama, gde će se kroz igru deca podstaknuti na važnost odvojenog sakupljanja ambalažnog otpada i njegovog recikliranja.

Takođe se planira i poseta mnogobrojnim preduzećima, pri kojoj bi se podelile kutije za odvojeno sakupljanja papira i plastike, i na taj način bi se otvorila mogućnost preduzećima da sakupljeni otpad i predaju ovlašćenim firmama za preuzimanje te vrste otpada.

30.12.2013

Ekopak sistem d.o.o. novi operater.

15.10.2013

Registrovan Ekopak sistem d.o.o.

Ekopak sistem d.o.o.

Centrala

Adresa:   Bulevar Oslobodjenja 70, 21000 Novi Sad, Srbija
Tel/Fax:   +381 (0)21 442 572
Email:   office [at] ekopak . rs

Prodaja

Arsenije Radović
Telefon:   +381 (0)64 824 11 57
Email:   arsenije . radovic [at] ekopak . rs